tiistai 25. lokakuuta 2016

Lokakuun lopun kuulumisia Monarilta

Tiistaiterkut jälleen täältä Monarilta. Syyslomaviikko on vietetty ja ollaan taas normaalissa viikkorytmissä. Ja sen kyllä huomaa täällä Monarilla :) Tänään on taas ollut koululaisia paikalla varmaan kolmisenkymmentä ja kaikki on mennyt vallan hienosti. Porukka on hyvin omaksunut Monarilla olemisen toimintatavat ja säännöt, joten Monaritäti voi keskittyä omiin työtehtäviinsä.

Monarin ystäviä on ollut taas paljon liikkeellä ja uusia kirjoja on tullut Lainaamon hyllyihin taas ihan mielin määrin! Suuri kiitos lahjoittajille! Monenlaista mielenkiintoista elämäkertaa, kertomakirjallisuutta ja ammattikirjoja. Pieni osa kirjoista tässä kuvattuna:


Muutenkin tänään oli Monarin ja Lainaamon järjestämää erikoisohjelmaa koululla. Viime viikon tiistaina 18.10. oli valtakunnallinen Satupäivä. Syyslomaviikon vuoksi järjestin Satupäivä-tapahtuman koululla tänään. Saimme vieraaksi kirkkoherra Harri Henttisen, kunnanjohtaja Erkki Paloniemen sekä matkailuneuvoja Satu Karvisen. He kaikki lukivat lempisatunsa oppilaille, paikalla oli nimittäin paljon kuulijoita; 3.-6. luokkien oppilaat.
Harri kertoi opettavaisen tarinan; Aisopoksen "Jänis ja kilpikonna". Harrilla oli myös jänis ja kilpikonna mukana (no ei olleet ihan oikeat...) ja Harrin esitys suorastaan naulitsi kuulijat paikoilleen. Sen jälkeen oli vuorossa Erkki sekä "Lumikin mökki". Erkki kertoi, että edellisen kerran hänen sadunlukuaan oli ollut kuulemassa yhtä iso joukko yli 50 vuotta sitten, kun hän esiintyi aikoinaan kansakoulunsa äitienpäiväjuhlassa. Saimme myös onnitella aplodein Erkkiä, koska hänestä on tullut kolme kuukautta sitten ensimmäisen kerran ukki.
Satu luki meille sadun nimeltään "Kuinka myyrä sai housut". Tarina oli varsinkin monille pojille tuttu, myös piirrettynä elokuvana.
Viimeisenä olin vuorossa minä sekä "Kissa joka luuli olevansa hiiri". Niin minun, kuin Sadunkin kirjat olivat mukavia muistoja lapsuudesta ja molemmat olemme niitä omillekin lapsillemme lukeneet.
Kaiken kaikkiaan noin tunnin kestänyt tilaisuus oli todella mukava ja oli hienoa huomata, että lukeminen ja hyvien tarinoiden kuunteleminen on ajatonta ja mahtavaa yhdessäoloa. Eturivin poikia taisi ihan ruveta väsyttämään, kun lopulta makuuasennossa kuuntelivat tarinoita :)



Satupäivä oli taas oivallinen esimerkki Narvan koulun ja Monari-hankkeen hyvästä yhteistyöstä. Suuri kiitos siis Narvan koulun rehtori Arto Uusitalolle, kun saimme johdattaa nämä isommatkin koululaiset sadun maailmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti